städschema!

De närmsta veckorna har jag kommit fram till att jag på fredagar dammar överallt i huset och städar toaletten, och på  lördagar el söndagar dammsuger och skurar jag hela huset. Sen tar jag köket några ggr i veckan när jag lagar mat!
Sen tar jag och jimmy och städar mer noga en gång i månaden tillsammans!
Perfekt!

jag hinner nämligen aldrig städa klart om jag ska ta allt på en dag, då lillskruttan vill underhållas en hel del, och självklart låter jag hellre lite damm hänga kvar ett tag än att missa lek med henne!
Så nu har jag precis dammat och tagit toaletten, smidigt!!

Snart drar vi iväg på babysim, 3:e  veckan nu, skoj=)!

lillsnuttan!



älsklingen i sin nya bumbostol



charmtroll =)



hälsar på hos "gammel"farmor

mammaträff!

Idag var jag och Ofelia på mammaträff (el föräldragruppsträff) hemma hos Sofia, Ofelia fick "leka" med sina kompisar. Ska bli kul sen när de verkligen kan "se" varandra och sånt, spännande =)!
Jag köpte med mig bullar o kakor då det var min tur att ta med fika. Nästa gång vi ska träffas blir upp på bvc, sen ska vi boka in fler privata träffar, jätte skojit!! 


haha!

Ja så var det me d, jag får helt enkelt starta på måndag. Inte för att jag har fuskat men jag känner att d inte går att förbjuda helt just nu, jag ska planera o planera o tänka o tänka i helgen o starta en ny livsstil liksom, d blir bra d!
På måndag får d bli....men jag måste unna mig då o då, annars fungerar inte jag!

nuevo!

Idag shoppade jag en hel del, nuevo (klädesbutik) har 50% rabatt på allt i affären, så jag, lillasyster. mamma och Ofelia passade på  att fynda =).



dessa söta till Ofelia (som hon kan ha nästa omgång av klädesstrl)



denna gråa jeans kjol till mig



denna långa gröna koftan till mig

Sen shoppade jag även strumpor till Ofelia, tröja till jimmy och svarta mysbyxor till mig =)!


godisfri måndad!

Ja inte har jag kunat hålla det jag hade tänkt mig att vara godisfri sen i julas, nä urs!! Jag måste va sockerberoende el nåt. Nu SKA jag iaf ta tag i detta och skärpa mig. Ska övervinna det där suget...och bara äta "lördagsgodis"!
Kommer att blogga om mitt kämpande mot godiset haha =)!

Från och med imorrn ska jag inte äta godis el annan sockerbov!

tv tonight!

Idag ska jag spendera kvällen framför tv, och mysa med snuttan såklart oxå!
Jimmy är iväg och spelar bowling, som han gör varannan måndag med pappas företag, brukar hänga på ibland men inte ikväll, kanske nästa gång.

så jag ska bänka mig framför tv och se på:
20.00 beverly hills tv400
21.00 lipstick jungle tv3
22.00 prison break tv3

scotts!

Helt ärligt så tycker jag faktiskt att Scotts nya skiva är bra, haha. Lyssnar på den här hemma, riktigt svängigt =P!
Ofelia diggar det med...vi dansar lite!


avloppsmys!

Det var helt hemskt inatt, stank i hela huset. Låg i sängen och mådde illa och var kissnödig haha! Men nu är allt klart och fixat, vid 12 tiden på dagen idag kunde jag äntligen kissa och spola ordentligt =P!

this week!

Denna vecka e fullbokad som vanligt, förstår inte att man har så mkt hela tiden, men d e väl det oxå att allt tar mkt längre tid nu när man har en liten bebis att sköta om!

Måndag: Idag ska  vi snart iväg till optikern, jag ska kolla ögonen och beställa nya linser. Sen ska vi handla lite och sen hem och ta en repa med dammsugaren på övervåningen (numera får man dela upp städningen heh).

Tisdag: åka till farmor och hälsa på. Städa toaletten.

Onsdag: täda nedervåningen, ev gå till öppnaf.

Torsdag:  Träffa föräldragrupps gänget.

Fredag: Babysim. Handla mat.

Lördag: städa på morgonen (hela huset). Inget mer planerat ännu.(jobba på huset)

Söndag: Inget planerat. (jobba på huset)

Sen är det ju det vanliga man gör om dagarna. Lagar mat, försöka hinna äta, underhåller Ofelia, går promenader m.m.

det stinker!!!

I helgen har vi varit på kalas, min lillebror jimmy fyllde 13 i tisdags. Det bjöds på smörgåstårta *mums*!
Idag var vi iväg och köpte en bumbo stol, Ofelia har redan fått provsitta små korta stunder, hon verkar gilla den =) )bilder kommer snart)!
När vi kom hem från shoppingen idag så möttes vi av ett litet problem, el litet, ganska stort. Det stinker avlopp i huset, fy fan! Vi håller till på övervåningen där det  än så länge  inte stinker så mkt. Imorgonbitti kommer d gubbar som ska fixa avloppstanken som tydligen gått sönder, typiskt!! Så till dess e d bara och hålla sig el gå på toa ute, annars flyter saker o ting upp haha, äckligt värre!




friday!

Idag har vi hållt igång hela dagen känns d som. På förmiddagen var jag och Ofelia över till grannen (Nadia och Tova-lee) och vi gick och hälsade på våra sambos på jobbet, de jobbar  här i området några dagar.
Sen var det bara hem o få i oss lite mat och sen åka till babysim. Det var super mysigt, och Ofelia hel njöt där i varma vattnet, dock tyckte hon inte alls om det efteråt,det vart nog en blandning av trötthet, hunger och frusen så hon gallskrek ett bra tag då vi skulle duscha av oss och jag skulle klä på mig, som tur var min pappa Robert med så han kunde hålla henne medan jag fixade till mig sen fick hon mat och lugnade ner sig =). Nästa fre e d dags igen då hoppas jag hon inte blir så ledsen/arg efteråt....
Handlade på willys på hemvägen, sen amma när vi kom hem, lagat mat och nu äntligen har lillskruttan oxå somnat (förhoppningsvis för natten) och jag tar d lite lugnt, skönt!!

efterlyser!

Jag har köpt en tunn "skinn" jacka (som man typ använder som tröja egentligen) and I just love it men jag vill ha fleeeeer.
Vill ha fler i svart och några i andra färger, de är precis min stil! Okej nu låter d som om jag ska ha typ 10 såna men nä, men kanske en tre-fyra st, d skulle sitta fint =)!
Så jag efterlyser tips på var jag kan hitta såna......alltså tunn jacka/tröja (behöver inte vara fake skinn utan annat material med), trekvartsarm , med el utan mudd m.m...har hittat en på nelly, men den e lite för dyr men får se, om jag skrapar ihop tillräckligt med pengar kanske =P...annars ska de ligga omkring 4-600 kr som max.

här kommer den som e från nelly (som ex)




Så ge mig tips, om ni har sett någon liknade nånstans, jag vill ha =)!

babysim

På fre börjar vi med babysim, skoj ska d bli dock önskar jag att jag kunde vara lite mer slank men får försöka slanka till mig så snart som möjligt =)!
Måste åka o shoppa badbyxor med inbyggd blöja till Ofelia och baddräkt/bikini till mig tills dess, får bli imorn el på tors!


shoppa till Ofelia!

sitter o kikar runt lite på nätet efter leksaker som man kan köpa till Ofelia, vill ha ngt med en spegel i, d tycker hon e skojit (fått pröva hos sin kompis) och lite annat rolit. Hon börjar undersöka grejer nu så d e dags för lite leksaker i hemmet =)! Vill även ha en mobil till spjälsängen vi har inte inhandlat sådan ännu, vill ha en med speldosa i, tror Ofelia kommer digga det =)! Ska åka till babyproffsen el babyland i månadsskiftet och shoppa lite =)!


mat torka!

sitter o ska skriva matlista inför veckan, det är nåt jag börjat med när vi flyttade hit. smidigt och bra, men det gäller ju och komma på olika maträtter oxå och just nu har jag torka på den fronten.
så har ni nå tips på nyttig mat, skriv =)!


bumbostol

en sån här ska vi handla till Ofelia:


 Verkar som de flesta barn tycker om att sitta i en sådan, så vi vill oxå testa och se om Ofelia tycker om det. Man kan ha den i badrummet, kan duscha dem när de sitter i den, kan vara som avlastning då jag gör nåt och Ofelia inte vill sitta i babysittern eller ligga på filt m.m
Vi ska även handla barnstol snart och tallrik och sked =)!

sjukstuga igen!

fan va kul det här är, jag förkyld och Ofelia vaknade med feber igen, suck suck suck!!!!
Hoppas hon bara fått en snabb slänga av det den här gången så att vi fortf kan ha glöggmys på söndag, d visar sig!!
nu ska jag kurera mig o min dotter!

this week!

Denna vecka e redan full + att jag fortf e förkyld men hoppas på att d går bort snart!
Idag är jag bara hemma och vilar mig lite, tvättar o donar o umgås med min dotter såklart =).
Imorrn torsdag ska vi till bvc, sen handla och ev. träffa sandra oxå. Och på kvällen kommer en snubbe från trygghansa och snackar försäkringar.
På fredag ska jag ha bakdag och städdag....och det jag inte hinner på fredag tar jag på lördagen.
På söndag blir det lite glöggmys.

3 månader!

Idag blir min lilla skrutta 3 hela månader =). helt otroligt va tiden går fort. Det är jätte kul att se henne nu för hon gör typ framsteg varje dag, hittar sina fötter, börjar greppa saker m.m helt fantastiskt!!!
På tors är det första vaccination sprutan på gång, blir även vägning o mätning, får se vad visar då, spännande!

gratis kläder

Bli medlem och få gratis presentkort till h&m el gina tricot.

klicka här, så jag får värva dig och du kan börja värva andra sen =)...:

http://www.gratisklader.se/Register.asp?r=140121

<a href="http://gratisklader.se/Register.asp?r=140121"><img src="http://gratisklader.se/banner/banner3.png" alt="" /></a>

lördag!

Idag ska jag försöka fixa med gardiner, sy och hänga upp, om lillskruttan tillåter =), sen kommer nog svärpärona över en sväng. Och ikväll ska vi iväg på 18-års firande av min syster sandra =)!

monday it is!!

På måndag kör jag och jimmy igång med vårt nya i livet, att bli hälsosamma!! Vi ska båda slimma till oss, el jimmy ska la pumpa muskler för fulla muggar =).
Vi ska börja träna och äta nyttigt. Vi ska äta mat från måbra tidningen och sajten och mat från isodieten så hoppas vi på att det blir resultat. Vi ska avstå helt från godis första tiden (iaf inte köpa hem), får bli dippa grönsaker och i värsta fall om suget slår in popcorn och mörkchoklad.  
Det ska bli skoj att se resultat!

tittut ;)!




2009!

Vi firade in året med att spendera kvällen på akuten och nyårsmiddan vart korv på statoil ;)! Ofelia hade högfeber så vi var tvungna att åka in, kändes rätt. De konstaterade att hon hade en infektion, fick inhalera kortison m.m...åkte tillbaka idag för att ta nya prover och då såg de att infektionen var påväg tillbaka =), så skönt och hon dessutom varit feberfri idag, hoppas på att d fortsätter så=)!

Idag, första dagen på året så va vi ju då till akuten, annars har vi mest spenderat dagen till ära i soffan =) och så lagade älsklingen god middag (det vi skulle ha ätit igår egentligen), fläskfilé och potatisgratäng *mums*!

att sammanfatta 2008 så va d ju ett händelserikt år med körkort och graviditeten och att hon kom till världen =), fantastiskt år med andra ord, dock var graviditeten inte så vidare skojig men resultatet var ju underbart!

År 2009 då, d ska bli så underbart det med. Att följa min dotters första år i livet, vi ska ha d så mysigt och uppleva massor med saker, det ska bli d bästa hittills!!

en utslagen hjälte...;)


lillsnuttan!



På väg ut



på väg ut




tränar att lyfta huvudet =)


RSS 2.0