tiden är snart inne!

Kan verkligen inte fatta att våran lilla bebis snart är här hos oss, helt otroligt. Jag har inte fattat ännu tror jag, tror inte jag kommer att förstå att det är vår bebis förrän efter ett tag =)...men gud så härligt det ska bli, min och jimmys lilla bebis!
Men urs så dåligt jag har mått, första fem månaderna kräktes jag för jämnan, vissa dagar (flera dagar i v.) fick jag inte i mig nåt och sprang bara mellan toaletten och soffan, andra dagar var bättre men då och då när som helst kom en måillaattack och det var bara där o då hitta en plats att kräkas på, och tro mig det har varit en del stunder som man nu kan skratta åt hehe! Och nu e man tung, kissnödig för jämnan, ont i ryggen, fötterna och händerna svullnar, har tappat känsel i tre fingrar, svårt att sova, men nu när  man kommit så här långt så e allt värt det och det kommer vara ännu mer värt det när den lille kikar ut även om jag inte alls ser framemot själva förlossningen, men jag får hjälp nu som förhoppningsvis ska få mig att bli lugnare och slippa ångesten som sitter i.
Men oj vad jag längtar efter att få se vem det är här inne, vill bara att den *pooof* e här, nu =)!

v.39!

Och så gick man i v.39, 13 dagar kvar till bf! Svårt att fatta d själv att d e så nära nu, att d egentligen kan hända närsom helst fram till 4 veckor til, men efter absolut 4 veckor e jag mamma, shit =)! Men jag hoppas att det verkligen inte går över tiden så mkt, e redan trött på dessa krämpor, vet inte om jag pallar med att gå så mkt mer hehe (om man ändå fick välja, men nej)....men får se vad som händer imorrn hos bm o så....har ju förlossningsskräck så jag ska få hjälp med det. Tack o lov!

Lista!

Jag gör som malin och utmanar med en lista =)!

KLÄDER
Skor:
just nu låga skor (pga svullnad av grav hehe), annars är jag ett fan av stövlar så här års.
Sneakers: tror jag har ett par från skopunkten, d duger bra,
Jeans: använder inte d så mkt, men ska börja igen tänkte jag efter graviditeten.
T-shirt: d har jag oftast när jag sover
Underkläder: från h&m el lindex

ACCESSOARER
Väska:
en svart från paris
Plånbok: en svart från paris
Solglasögon: ett par stora från lindex
Klocka: har ingen, tittar på mobilen

TEKNIK
Tv:
en vanlig silvergrå sådan, vill ha en platt tv =)
Stereo: använder datorn för att lyssna på musik
Mobiltelefon: Nokia N76
Mp3: yes
Dator: en vanlig stationär

BADRUM
Tandkräm:
pepsodent just nu
Tvål: oriflames honung
Parfym: olika men just nu använder jag mest hugo boss, vill dock ha en ny (pröva mina vingar liksom)
Medicin: inget just nu iaf
Vitamin: c-vitamin, folsyra och järn
Huvudvärkstablett: alvedon

MAT OCH DRYCK
Mineralvatten:
tycker om alla sorter i stort sätt
Vin: vitt
Bröd: crisp n light, nyttobörd
Glass: vanlijglass med chokladsås el chokladglass
Säng: IKEA
Lakan: lakanset från IKEA
Expressomaskin: vi har ingen
Kylskåp: rostfria från electrolux

FÄRDMEDEL
Bil:
silvrig mazda 626
Taxibolag: när jag åker så e d la strängnäsbolaget
Cykel: en svart begagnad som jag pimpade upp =)

ÖVRIGT
Frisörsalong:
essans
Bank: swedbank

planering!

söndag ja, jag tänkte faktiskt försöka få en hel del gjort hemma, fixa i byrån o garderoben med bebisens små kläder, fixa matlista, åka in o handla o lämna filmer, städa lite smått, kanske baka nåt men allt beror på hur jag mår. Ska iaf till bm på måndag, fick en "akut"tid så att jag kunde komma dit och prata m.m känns så skönt, hon e bäst!

slapplördag!

Idag har jag inte gjort mkt, men jag har inte mått så super bra, både psykiskt och fysiskt och d tar på krafterna så därav har d bara blivit häng i soffan hos mamma. Sen åkte jag ner på stan o handla lite och hyrde film. Jag och jimmy bestämde oss för en myskväll med film och räkfrossa *mums*!

fredag!

mår en aningens bättre idag, men fortf mkt grubbel och tankar som far runt. Får se hur allt blir, har ringt bm, får se om hn hinner ringa upp idag, hoppas på d!

Ska in till stan idag o luncha med mia, har inte setts på hur länge som helst, sen ska jag raka vägen hem och vila, blir lugnt hela kvällen, blir nog mest mys vid tv:en om jag får bestämma.
Imorrn ska vi få hjälp av jimmys pappa här hemma i huset, supersnällt, han ska sätta panel runt fönstrena utvändigt så att d ser fint ut, nice nice. Jag får se vad jag hittar på i helgen, just nu känns d som om  d bara blir lugnt och att just tv:en blir min bästis hela helgen, dock ska jag pyssla med barnkläder o sånt....får se vad jag orkar med!

typiskt!

Alltid när saker börja lugna ner sig och allt så ska nästa elände komma, fan fan fan! Vet inte hur jag ska göra nåt, om jag har något val överhuvudtaget...får hoppas på att d försvinner innan dess men d lär d ju inte göra *suck*!!

Har börjat må illa på morgonen igen oxå, toppen verkligen!

gah!

massor med pannkisar!

äntligen e jag klar med pannkisarna, resulterade i ca 25 pannkakor och d tog mig 2½ timma hehe...tar fan längre tid en vad man tror, skulle kanske stekt två åt gången, så smart var inte jag dock, nu ligger de iaf kallnar sen ska de frysas in, tummen upp till mig!

såg förresten att jag stavat som en kratta idag i de nedanstående inläggen men jag måste ju säga till mitt försvar att d bara e slarv =)!


pannkaks stekning!

Nu i eftermiddag vankas d pannkaks stekning, men föst ska jag ta min lilla hönböna (bettan) på en solig promenad fram och tillbaka till postlådorna =)! (de är inte intill husen här ute på landet utan borta vid vägen,hehe)!

pimp my house!

Vi har ju fortf en hel del kvar på huset och det ser ju liksom inte alls ut som vi vill ha det sen när allt e klart, el vissa saker e ju på plats men ändå allt runtomkring som gardiner, dekoration, blommor m.m är ju inte på plats......lite av det jag vill ha/köpa är:

sovrum: någon blomma, mer dekoration som ljus o annat dylikt. Korgar till te.x alla mina skärp, skohyllor i klädgarderoben, läslampor, brunt överkast (ikea) m.m

vardagsrum: (rull)gardiner, blommor, platt tv (hehe =p), hylla/bänk i svart (ikea), lampor till fönstren, lampor i taket (spots), ev. litet runt bord (om vi ska ha kvar de två fåtöljerna vi har) m.m

kök: gardiner o blommor m.m

badrum: stor golvblomma, ev. badrumsmatta, korgar

kontor: skåp (till pärmar o sånt)

Hallen: stor guldspegel (ikea) och ljus

städ!

Äntligen klar med städningen, el jag ska bara putsa av några köksluckor o inuti micron men annars så =)! Alltid lika skönt när man e klar! Ska städa igen på måndag, det blir lagom, ska försöka städa 1-2 ggr i veckan nu, e ju så mkt byggdamm o annat skit som blir när jimmy jobbar så mkt med huset, så då krävs d mkt städningen och jag får väl passa på innan bebisen kommer för då kommer d nog inte orkas städa så mkt men men d får gå ändå, man kan har snäll päron o svärpäron som kan hjälpa till i början *hihi*!

besök!

Vaccinationen gick snabbt och enkelt, skönt skönt, Betty vart dock lite trött och låg hela eftermiddagen men nu på kvällskvisten har vi gått en promenad och lekt lite=)!
Syster Veronica var här och oxå, hon följde med Micke (hennes sambo) som är rörmokare som hjälper oss med huset, han skulle dra in vatten i tvättstugan så jag kan få tvättmaskin o så...dock fattades det nåt så han ska komma tillbaka imorrn! Vi fikade iaf med mina hemgjorda tigermuffins *mums*!
Har sen spenderat tid framför idol och "maria wern - främmande fågel".

Veckan har tagit lite andra planer igen, men imorrn ska jag iaf vara hemma, städa o dona så att d ser liiiite bättre ut iaf=), och så ska jag laga storkok med pannkakor, på tors blir det  lunch hos mammsen med ritva och lilla Maya oxå, sen på fre ska jag träffa mia på en lunch =D!

Nu blir d dock sängen, megatröttis!

ultraljud!

Måste åka in på mitt fjärde ultraljud nästa vecka, barnmorskan vill vara säker på att den lille där inne växer och inte stannar upp då jag redan ligger -12%, hon mätte livmodern idag och den hade inte växt så mkt sen sist och vikten var den samme, men det ska nog inte vara någon fara.

Annars har jag idag lunchat med jessica (jimmys syster) på donken, *mums*....sen har jag hunnit handla lite och så ska jag o bettan snart iväg till veterinären för hon ska få sin vaccinationsspruta. Imorrn och på tors ska jag ta d lite lugnt, el lugnt o lugnt, jag måste städa för det hann jag inte i helgen och så ska jag laga dubbelsats med pannkisar så vi kan frysa in och så man lätt kan ta fram sen när man kanske inte har så mkt tid när den lille precis tittat fram.

Ska innan jag föder (heh) försöka hinna med ett besök till min lilla malin i etuna oxå, d skulle vara roligt, och kanske ev. hinna träffa några klasskompisar, får se när bara, tiden går fortare än va man tror nu när jag "bara" går hemma, men det är en hel del som man vill ha fixat tills vi sitter här med en nyfödd =)!

Ikväll blire idol som vanligt =)!

stökigt värre!

urs vad jag hatar en massa stök o att det är så skitigt överallt, urs urs!!! Har iaf dammsugit efter jimmy nu när han fogat klart, och nu behövs det egentligen skuras oxå, men fan orka?!! Är fortf hungrig och trött och börjar bli jävligt irreterad oxå hehe....

behövde gnälla av mig lite =)!

muffinsbak!

Yes idag bakade jag muffins i massor, fyra plåtar som resulterade i 7 fryspåsar, inte illa måste jag säga! Bra att ha massa gott hemma nu i frysen när bebisen kommer för då lär jag ju få en hel del besök så då är det bara att ta fram mumsiga grejs =)! Efteråt vart jag dock toktrött och har gått omkring som en zombie några timmar, nu är jag lite piggare iaf så att jag orkar sitta framför da computer =)!

Skulle tvätta hos morsan idag, för vi har ju som sagt ingen tvättmaskin ännu, men på tis då jäklars ska vattnet dras in i tvättstugan så till nästa helg har jag nog en fungerande tvättmaskin, håller tummarna =)! Men iaf jo mammas tvättmaskin hade pajjat i veckan men så ringde hon och sa att den var fixad nu så jag åkte dit i hopp om att få undan lite smutskläder, speciellt de som ska packas ner i bb-väskan, men med min tur så pajjade maskinen igen, så det var bara att åka hem med all tvätt igen, typiskt!! Men vi lyckades lösa detta problem i att jag ska tvätta hos jimmys mamma imorrn ist, bokade upp mig i deras namn =)!

Har inte ätit middag ännu, och får väl se när det blir heh...jimmy håller på o fogar kakel så att ställa sig och laga mat är inte det trevligaste just nu i köket så jag tror att vi får ta hämtmat idag, pizza el nåt annat som e gott ibland.  Vi fnular även på att sova hos jimmys päron (de är borta) eftersom jag ändå ska tvätta där men vi får se, just nu e jag bara trött och hungrig! Blir iaf tvmys ikväll var vi än befinner oss.

shoppingsugen!

Börjar bli riktigt shopping sugen nu när det snart är dags att bli av med magen o extra kilona =). Har dock redan smygshoppat två klänningar som jag ska komma i sen =)!

Dessa plagg från h&m är några som jag sugen på men får se vad som hamnar i shoppingbagen sen....
                

En lugn torsdag!

Idag är det slappardag för hela slanten, förutom någon timma i eftermiddag då jag ska in till stan och gå till doktorn, ska spola öronen, så skönt, tar nog en sväng på stan i samma veva, kolla lite prylar som ska inhandlas snarast.
Jimmy jobbar över idag, trist, men han får ju vara ledig imorrn så då får vi tre hela dagar tillsammans hihi.

Helgen då, den består av ikea besök (igen) då barnsängen vi ville ha inte fanns inne i tis då vi var där, sen ska jag städa för det behövs verkligen, måla lite grejs (om jag orkar heh), gå på barnloppis och så ska jag nog försöka shoppa en del som behövs och börja packa min bb-väska, för nu börjar d närma sig så jag vill allt vara beredd=)!
Ska nog få in baka där någonstans oxå, tänkte baka ett gäng muffins m.m...så man kan frysa in o ha hemma och mina ägg går ut i helgen så ska nog passa på!!

Ikväll blire idol kl 20.00 sen får jag se om det är nåt vettigt på tv el om jag återgår till min bok "otrogen på öpppen gata"!

v.37

Nu har vi finally internet hemma, skönt!
Tiden rullar på, är nu i v.37, så inte långt kvar alls till bf, ujuj =)! Otroligt spännande men även jätte läskigt på en och samma gång, men så känner kanske alla som väntar sitt första barn.
 Tröttheten har kommit tillbaka så jag går och e en zombie för det mesta och stackars älskling får jobba på i huset + ta min irretation hehe, inte lätt! Men jag ska inte klaga, har haft en ganska bra graviditet ändå, förutom illamåendet, det är nu små krämporna har kommit som svullna fötter och fingrar, ont i ryggen m.m....men hey det får jag väl ta nu när det inte är så långt kvar =)!

Bilder på hus och mage kommer så småningom!


RSS 2.0